Smotre dečijeg folklora dijaspore

Vrnjačka Banja bila je domaćin prve evropske Smotre dečijeg folklora dijaspore koja je u Sportskoj hali "Vrnjačka Banja" okupila više od dve hiljade učesnika i 29 folklornih društava iz Austrije, Švajcarske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije.

Manifestaciju su podržali Đordje Milićević, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, Arno Gujon, direktor Uprave za dijasporu, Danilo Đokić, predsednik Asocijacije srpskog folklora dijaspore i Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja u Istanbulu

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, posetio je kompaniju "Integral" u Istanbulu, jednu od vodećih svetskih kompanija koja se bavi izgradnjom sportskih objekata i sportske infrastrukture.

Tema razgovora bile su mogućnosti izgradnje fudbalskog terena sa veštačkom travom i balon sale u Vrnjačkoj Banji, kao i izgradnje padel terena i zamene postojeće podloge na terenima Stadiona malih sportova "Kocka".

Poseta ministra za sport

Ministar za sport, Zoran Gajić, u pratnji svojih saradnika i drzavnog sekretara, Marka Keselja, obišao je danas Sportsku halu “Vrnjačka Banja”, nakon radnog sastanka sa predsednikom Opštine, Bobanom Đurovićem.

Svi dalji planovi vezani za razvoj sportske infrastrukture, ali i postignuti rezultati u tom domenu bili su tema današnjeg sastanka.

Uručene nagrade i priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima u 2021. godini

Na svečanosti koja je 29. novembra 2022. godine upriličena u Sali Skupštine opštine Vrnjačka Banja, uručene su nagrade i priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima u 2021. godini. Odluku o najboljima doneo je Sportski savez Vrnjačke Banje, a pored članova Saveza dodeli nagrada su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave.

Reč dobrodošlice imao je predsednik Sportskog saveza Dušan Radović, koji je tom prilikom pozdravio dobitnike priznanja ističući da broj prisutnih u sali govori da su sportisti sa teritorije opštine Vrnjačka Banja bili aktivni, postigli zapažene rezultate i nivo razvoja sporta podigli na još jedan viši nivo.

– Tendencija razvoja sporta je vidljiva deset godina, dodao je Radović, uputivši zahvalnost lokalnoj samoupravi koja zaista prepoznaje potrebe koje zahteva sport na lokalnom nivou.

Prezentacija Balkanskog stonoteniskog prvenstva za osobe sa invaliditetom

Povodom održavanja Balkanskog stonoteniskog prvenstva za osobe sa invaliditetom u Vrnjačkoj Banji, predviđenog za april 2023. godine, u Hali sportova „Vrnjačka Banja“,13. decembra  organizovana je prezentacija tog takmičenja.

Sportsku halu u Vrnjačkoj Banji su povodom organizacije  takmičenja posetili Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, , Aleksandar Matković, predsednik Balkanske stonoteniske unije Srbije, Milorad Trpkovski, generalni sekretar Balkanske stonoteniske unije i predstavnici iz Bugarske i Makedonije.

Olimpijski bazen je počeo sa radom

Olimpijski bazen otvorio svoje kapije za kupače!

Radno vreme je od 10 do 18h, svakog dana.

Cena ulaznice:

- za decu do 7 godina - besplatno

- za decu od 7 do 14 godina - 200 dinara

- za odrasle - 250 dinara

- sezonska karta po osobi - 3000 dinara

Dođite da uživamo zajedno u čarima leta!

Rukometaši "Goč-Merkura" uskoro nastupaju u Super B ligi Srbije

U press centru Sportske hale "Vrnjačka Banja" danas je potpisan ugovor sa četiri izuzetna pojačanja, i zvanično promovisan rukometni klub "Goč - Merkur". Zajedno sa rukometnim klubom iz Novog Pazara, stekli su se uslovi za nastupanje u Super B ligi Srbije.

Ugovori su potpisani uz prisustvo predsednika kluba, Dušana Radovića.

Prema rečima Radovića, ovo su pojačanja od kojih se mnogo očekuje jer su mladići igrali vodeće uloge u klubovima u zemlji i inostranstvu.

Na ovaj način, uz pomoć Opštine Vrnjačka Banja i rukometnih radnika Banje pokrenute su aktivnosti da se banjski rukomet vrati na velika vrata.

Sportska oprema uručena vrnjačkim klubovima

Seniorski klubovi na teritoriji opštine Vrnjačka Banja dobili su na poklon sportsku opremu.

Zahvaljući opštini Vrnjačka Banja kao i Sportskom savezu, seniori će imati priliku da nastave niz svojih uspeha, čime je načinjen prvi korak ka modernizaciji naših klubova.

Predsednik opštine, Boban Đurović, zajedno sa direktorom Sportskog saveza, Dušanom Radovićem uručio je opremu predsednicima klubova.

Prema rečima Đurovića, ovo je samo početak ozbiljnijih ulaganja u sport i razvoj lokalnih klubova.

Skijalište "Krst" na Goču otpočelo je svoju ski sezonu

Skijalište "Krst", 17. decembra, posetili su prvi skijaši.

Dnevni ski pass (svakog dana) od 10 do 18 časova.

Noćni ski pass (petkom, subotom i nedeljom) od 17:30 do 21:30 časova.

Cena dnevnog ski pasa iznosi 800 dinara, cena noćnog ski pasa iznosi 1.000 dinara.

Za decu do 7 godina je besplatno.

Ski lift se u dnevnom terminu pokreće za minimum 10 prodatih karata, a u večernjem za minimum 15.

Tabač Pisten Bully 300 stigao na Goč

Tabač Pisten Bully 300, zakoračiće stazama našeg Goča i ski staze "Krst".

Zahvaljujući ažurnosti Opštine Vrnjačka Banja, koja je obezbedila 3.000.000 dinara za nabavku ovog ratraka/tabača, naša ski staza će spremno dočekati ovu zimsku sezonu.