Liga nacija Kraljevo 25-31. maj

Odbojkaši i odbojkašice na smeštaju u Vrnjačkoj Banji

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije počeće učešće u Ligi nacija na svom terenu, od 25. do 27. maja. Srbija će u novoj Hali sportova u Kraljevu ugostiti aktuelnog olimpijskog i svetskog šampiona reprezentaciju Brazila, aktuelnog olimpijskog vicešampiona reprezentaciju Italije i aktuelnog vicešampiona Evrope reprezentaciju Nemačke. Reprezentacije će pripremne treninge za prestojeće utakmice odraditi u Hali sportova ‘Vlade Divac’ u Vrnjačkoj Banji.

Naše zlatne odbojkašice, koje su aktuelni prvaci Evrope i aktuelni olimpijski vicešampioni od 29. do 31. maja snage će odmeriti sa reprezentacijom Rusije, reprezentacijom Belgije i treće plasiranom reprezentacijom starog kontinenta, reprezentacijom Turske. Reprezentacije će isto pripremne treninge za predstojeće utakmice odraditi u Hali sportova ‘Vlade Divac’ u Vrnjačkoj Banji.

Slike sa pripremnih treninga možete pogledati u našoj galeriji.

 

Gosti iz Indije u Vrnjačkoj Banji

Stigli su gosti iz Indije!

Devojčice i dečaci uzrasta 13 i 14 godina, koji će pored treniranja fudbala, košarke i tenisa imati i prilike da upoznaju pored naše kulture i običaja i lepotu našeg prelepog mesta! Nadamo se da je ovo početak jedne dugoročne i usprešne saradnje na obostrano zadovoljstvo!

Dobro nam došli!

 

10. Jubilarno prvenstvo Balkana u planinskom trčanju 2018.

Završeno je 10. prvenstvo Balkana u planiskom trčanju. U kompleksu hotela "Banbus" u Vrnjačkoj Banji, prvenstvo je  otvorio zamenik Predsednika opštine Vrnjačka Banja g. Ivan Džatić , u prisustvu takmičara i mnogobrojnih ljubitelja sporta. Ceremoniji otvaranja, pored mnogobrojnih zvanica, su prisustvovali i g. Slobodan Branković direktor Atletskog Saveza Srbije, potpresednik Balkanskog Atletskog Saveza, kao i g. Dobromir Karamarinov predsetnik Balkanskog Atletskog Saveza ABAF i potpresednik Evrposkog Atletskog Saveza, g. Bogdan Knežević saradnik Ministara omladine i sporta i g. Dušan Radović direktor Ustanove Sportski centar Vrnjačka Banja., koji su ujedno imali i zadovoljstvo da pobednicima uruče medalje. Na ovogodišnjem prvenstvu Balkana su učešće uzeli takmičari i takmičarke iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Turske i Srbije, a takmičili su se u juniorskoj i seniorkoj konkurenciji. Samo prvenstvo je proteklo u inzvarednoj atmosferi i prijatnom ambijentu, gde je i vreme bilo naklonjeno takmičarima, u kome je program takmičenja vodio g. Radoslav Simić, voditelj RTS-a. Start i cilj svih trka je bio ispred kompleksa hotela “Banbus”. Staza je bila kružna, visinska razlika staze iznosila je 102 m, a dužina 2 km. Trčalo se kroz šumu Borjak.

Od naših takmičara najbolji rezultat su postigli juniori Veljko Savić, Ilija Milenković i Igor Marković, koji su ekipno osvojili treće  mesto, što je prvo timsko odličje za Srbiju od kada se ovo takmičenje organizuje.

Prvenstvo je održano vrlo uspešno na zadovoljstvo svih učesnika.

Rezultati u ekipnoj konkurenciji:

Juniori:

žene: 1. Turska 2. Rumunija 3. Bugarska

muškarci: 1. Turska 2. Rumunija 3. Srbija

Seniori:

žene: 1. Bugarska  2. Rumunija 3. Turska

muškarci: 1. Rumunija 2. Bugarska 3. Turska

 

10. Jubilarno prvenstvo Balkana u planinskom trčanju održaće se u subotu 5. maja sa početkom u 09:00 h, na kome će učestvovati osam zemalja iz regiona sa preko 120 takmičara. Ceremonija otvaranja biće održana ispred hotela "Banbus" u petak u 18:30 h.

Pozivamo sve ljubitelje sporta i prirode da svojim prisustvom uveličaju ceremoniju otvaranja i ovaj međunarodni sportski događaj i bodre naše takmičare na čistom vazduhu u predivnom ambijentu borove šume!

Dobro nam došli!

 

U periodu od 27.04. do 02.05.2018. godine u sali Termalnog kupatila u Vrnjačkoj Banji održaće se Bridž turnir "Trofej Vrnjačka Banja 2018" u organizaciji Bridž kluba "Vrnjačka Banja" na kome će učestvovati domaći i inostrani igrači.

Igraće se četiri turnira i to:

  • uvodni,
  • parsko prvenstvo Srbije,
  • rekreativni parski i
  • timski turnir.


Prema najavama očekuje se da na turniru učestvuju i inostrani igrači iz devet zemalja. Ovo je najjači i najbrojniji turnir u Srbiji i na Balkanu.

Pozivamo sve ljubitelje sporta i bridža da svojim prisustvom uveličaju ovaj turnir. Dobro nam došli!

www.bkvb.org.rs

Igrajmo za šesnaest

U petak 16.03.2018. godine od 15 do 20:30 časova u Hali sportova "Vlade Divac" odigraće se kvalifikacioni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za šesnaest" na kome će učestvovati pet ekipa i odigraće se jedna revijalna utakmica.

Organizatori turnira su SO Vrnjačka Banja, Sportski centar Vrnjačka Banja i Futsal klub Olimp. Turnir će posetiti i organizacioni odbor RTS.

Poziivamo sve ljubitelje sporta i malog fudbala da svojim prisustvom uveličaju ovaj turnir!

Dobro nam došli!

Ulaz je besplatan!

 

Srdačna dobrodošlica je upućena g. Slobodanu Brankoviću, direktoru Atletskog Saveza Srbije od strane g. Ivana Džatića, zamenika Predsednika opštine Vrnjačka Banja i g. Dušana Radovića, direktora Sportskog centra Vrnjačka Banja, povodom potpisivanja ugovora o organizaciji Prvenstva Balkana u planinskom trčanju. Ovo je prva staza te vrste u Srbiji, koja će biti sertifikovana od strane Atletskog saveza Srbije i urađena po standardima Svetske i Evropske atletske federacije.

Prvenstvo će se održati 5. maja 2018. godine i na stazi će snage odmeriti juniori, seniori i rekreativci iz preko 10 zemalja iz regiona.

Nadamo se da će ovaj zajednički poduhvat biti početak jedne dugoročne i kvalitetne saradnje između Sportskog centra Vrnjačka Banja i Atletskog saveza Srbije!

 

Košarkaški klub IBC

U periodu od 01.02. do 09.02.2018. godine u halu sportova "Vlade Divac" u goste nam dolazi košarkaški klub "IBC" iz Beograda.

Dobro nam došli!

 

Juniorska futsal reprezentacija

U periodu od 01.02. do 04.02.2018. godine u hali sportova "Vlade Divac" gostovaće juniorska futsal reprezentacija Srbije.

Dobro nam došli!

 

Turnir u malom fudbalu

Predstojećeg vikenda biće održan međunarodni turnir u malom fudbalu u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji FK "Vrnjačka Banja". Mesto održavanja je Hala sportova "Vlade Divac". Učestvuje 68 ekipa..

Raspored odigravanja utakmica:

petak od 12.00 do 22.00 h,

subota od 8.00 do 22.00 h i

nedelja od 8.00 do 20.00 h.

Pozivamo sve ljubitelje sporta i malog fudbala da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj!

 

Opština Vrnjačka BanjaOpština Vrnjačka Banja
Za više informacija o lokalnoj samoupravi posetite sajt Opštine Vrnjačka Banja.

Turistička organuzacija opštine Vrnjačka BanjaTuristička organizacija
Posetite sajt Turističke organizacije i saznajte više o turističkoj ponudi Vrnjačke Banje.

Obaveštenje
Pozivamo sve sportske klubove sa teritorije Vrnjačke Banje koji se ne nalaze u odeljku "Sportski klubovi" da nam dostave informacije o klubu.

Idi na vrh