Sportsko-rekreativni centar Raj

SRC Raj

Tereni na Raju bili su poznati još 60-ih godina kada su se na njima održavale atletske manifestacije. Od tada pa sve do 80-ih godina radilo se na proširenju i preuredjenju sportskih terena. Godine 1984. izgradena su tri travnata fudbalska terena sa atletskom stazom i tribinama kao i dve svlačionice i pomocne prostorije. Tereni se nalaze na istoimenom brdu u neposrednoj blizini sportske hale "Vlade Divac". U sklopu terena nalazi se i teren za odbojku na pesku.

Jedan od najstarijih banjskih sportskih klubova FK "Goč" trenira na ovim terenima. Pored FK "Goč" na terenima Raja treninge i utakmice odigravaju i FK "Volej" i FK "Vrnjačka Banja".

Na SRC “Raj“ su gostovale sve naše poznate ekipe: Crvena Zvezda, Partizan, OFK Beograd, Rad, Spartak, Hajduk iz Kule, Napredak, Budućnost, Obilić, Milicionar, ali i mnoge ekipe iz nižih rangova takmicenja. Tereni SRC „Raj“ su proteklih godina bili domaćini mnogim stranim ekipama, od kojih treba izdvojiti Grke, Kuvajćane, Švedjane, Nemce i Rumune, a pripreme su imale i reprezentacije Jugoslavije i Kameruna, koja se pripremala da nastupi na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Italiji 1990. godine, gde je i debitovala na otvaranju Mondijala pobedom nad reprezentacijom Argentine, aktuelnim svetskim prvakom, od 1:0.


Štampa   El. pošta