Super liga karatea 2023

U Vrnjačkoj Banji 01. oktobra organizovana je Super liga karatea u Hali sportova “Vrnjačka Banja”, sa preko 240 takmičara iz 20 klubova u svim uzrasnim kategorijama iz cele Srbije. Vrnjačka Banja je osvojila četvrto mesto u generalnom plasmanu, 18 zlatnih medalja, 10 srebrnih, 7 bronzanih. Ovo je jedno od četiri zvanična godišnja takmičenja koja organizuje Srpska tradicionalna karate-do federacija.

Kvalifikacije za Svetsko juniorsko prvenstvo u rukometu

Vrnjačka Banja biće domaćin juniorskim rukometnim reprezentacijama: Srbije, Španije, Hrvatske, Italije i Farskih Ostrva koje će odigrati kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, u sportskoj hali "Vrnjačka Banja", od 20. do 28. novembra. Tim povodom, predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Ðurović primio je predstavnike Rukometnog saveza Srbije i direktora Sportskog centra Vrnjačka Banja, Dušana Radovića, sa kojima je razgovarao o aktivnostima koje je potrebno realizovati kako bi Banja spremno dočekala rukometašice.

IV EP u odbojci u konkurenciji pionirki

IV EP u odbojci 2023. u konkurenciji pionirki (igračice do 17 godina, 2007. i mlađe) odigraće se od 11. do 22. jula 2023. u Vrnjačkoj Banji i Bekeščabi, u Mađarskoj uz učešće 16 reprezentacija.

Ženska pionirska reprezentacija Srbije (igračice do 17 godina, 2007. i mlađe), juče nije uspela da ostvari pobedu na otvaranju IV Evropskog prvenstva 2023. u Vrnjačkoj Banji. Srbija je juče u 1. kolu A grupe, poražena od Gruzije sa minimalnih 3:2, po setovima 25:16, 18:25, 14:25, 25:21 i 15:9, posle 101 minuta igre.

Olimpijski bazen počinje sa radom 6. jula

Na našu i vašu veliku radost, sutra, 6. jula, očekuje nas otvaranje Olimpijskog bazena.

Radno vreme je od 10 do 18h, svakog dana.

Cena ulaznice:

- za decu do 7 godina - besplatno

- za decu od 7 do 14 godina - 250 dinara

- za odrasle - 350 dinara

- sezonska karta po osobi - 5000 dinara

Dođite da uživamo zajedno u čarima leta!

Smotre dečijeg folklora dijaspore

Vrnjačka Banja bila je domaćin prve evropske Smotre dečijeg folklora dijaspore koja je u Sportskoj hali "Vrnjačka Banja" okupila više od dve hiljade učesnika i 29 folklornih društava iz Austrije, Švajcarske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije.

Manifestaciju su podržali Đordje Milićević, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, Arno Gujon, direktor Uprave za dijasporu, Danilo Đokić, predsednik Asocijacije srpskog folklora dijaspore i Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja u Istanbulu

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, posetio je kompaniju "Integral" u Istanbulu, jednu od vodećih svetskih kompanija koja se bavi izgradnjom sportskih objekata i sportske infrastrukture.

Tema razgovora bile su mogućnosti izgradnje fudbalskog terena sa veštačkom travom i balon sale u Vrnjačkoj Banji, kao i izgradnje padel terena i zamene postojeće podloge na terenima Stadiona malih sportova "Kocka".

Poseta ministra za sport

Ministar za sport, Zoran Gajić, u pratnji svojih saradnika i drzavnog sekretara, Marka Keselja, obišao je danas Sportsku halu “Vrnjačka Banja”, nakon radnog sastanka sa predsednikom Opštine, Bobanom Đurovićem.

Svi dalji planovi vezani za razvoj sportske infrastrukture, ali i postignuti rezultati u tom domenu bili su tema današnjeg sastanka.

Uručene nagrade i priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima u 2021. godini

Na svečanosti koja je 29. novembra 2022. godine upriličena u Sali Skupštine opštine Vrnjačka Banja, uručene su nagrade i priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima u 2021. godini. Odluku o najboljima doneo je Sportski savez Vrnjačke Banje, a pored članova Saveza dodeli nagrada su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave.

Reč dobrodošlice imao je predsednik Sportskog saveza Dušan Radović, koji je tom prilikom pozdravio dobitnike priznanja ističući da broj prisutnih u sali govori da su sportisti sa teritorije opštine Vrnjačka Banja bili aktivni, postigli zapažene rezultate i nivo razvoja sporta podigli na još jedan viši nivo.

– Tendencija razvoja sporta je vidljiva deset godina, dodao je Radović, uputivši zahvalnost lokalnoj samoupravi koja zaista prepoznaje potrebe koje zahteva sport na lokalnom nivou.

Prezentacija Balkanskog stonoteniskog prvenstva za osobe sa invaliditetom

Povodom održavanja Balkanskog stonoteniskog prvenstva za osobe sa invaliditetom u Vrnjačkoj Banji, predviđenog za april 2023. godine, u Hali sportova „Vrnjačka Banja“,13. decembra  organizovana je prezentacija tog takmičenja.

Sportsku halu u Vrnjačkoj Banji su povodom organizacije  takmičenja posetili Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, , Aleksandar Matković, predsednik Balkanske stonoteniske unije Srbije, Milorad Trpkovski, generalni sekretar Balkanske stonoteniske unije i predstavnici iz Bugarske i Makedonije.

Olimpijski bazen je počeo sa radom

Olimpijski bazen otvorio svoje kapije za kupače!

Radno vreme je od 10 do 18h, svakog dana.

Cena ulaznice:

- za decu do 7 godina - besplatno

- za decu od 7 do 14 godina - 200 dinara

- za odrasle - 250 dinara

- sezonska karta po osobi - 3000 dinara

Dođite da uživamo zajedno u čarima leta!