Rekonstrukcija SMS "Kocka"

U toku je rekonstrukcija SMS "Kocka". Sa ciljem da se poboljša kvalitet i uslovi svih predstojećih sportskih manifestacija (kampova, radničkih igara, turnira i sl).

Prvi deo radova na SMS "Kocka" je obavljen zahvaljujući sjajnom angažovanju kompletnog Sportskog centra. Uskoro se radi kompletno asfaltiranje fudbalskog terena, kao i delova oko tribina.

STREET WORKOUT - Prvenstvo Srbije u uličnom vežbanju

U subotu, 25.05.2024 godine održalo se Prvenstvo Srbije u uličnom vežbanju na SMS "Kocka", u periodu od 12:00h-22:00h na kojem je učestvovalo oko 50 takmičara iz svih krajeva Srbije.

Takmičari su bili podeljeni u kategorije: Žene, muškarci do 16 godina i muškarci preko 16 godina ( -78kg, +78kg).

Discipline u kojima su se takmičari nadmetali:

Žene: Zgib, propadanja i čučanj 50kg.
Muškarci do 16 godina: Apsolutni zgib, zgib 15kg, propadanje 25kg i čučanj 70kg.
Muškarci preko 16 godina: Apsolutni zgib, zgib 30kg, propadanje 50kg i čučanj 100kg.

Treba posebno naznačiti zadovoljstvo svih takmičara uslovima takmičenja, kao i samom Vrnjačkom Banjom!

Rukomet - Prvi meč baraža za ulazak u Super ligu Srbije

RK GOČ MERKUR - RK VRANJE 1957 36:32

Rukometaši GOČ - MERKUR iz Vrnjačke Banje ostvarili su pobedu u prvom dvomeču koji odlučuje koji tim će naredne sezone nastupati u Super Ligi Srbije.

U veoma napetom i zanimljivom meču punom rezultatskih klackalica naši rukometaši su furiozno serijom golova u samoj završnici meča stigli do važne prednosti od 4 golova razlike.

Naredni, a ujedno i odlučujući meč se igra u subotu 25.05.2024 u Vranju.

RK GOČ - MERKUR ne sme da izgubi sa više od 4 golova razlike. A ukoliko izgubi sa 4 golova razlike, ne smeju da postignu manje golova nego što je RK VRANJE 1957 postigao u Vrnjačkoj Banji.

Samo jedna utakmica deli naše rukometaše od istorijskog uspeha!

Radničke sportske igre

RADNIČKE SPORTSKE IGRE - VRNJAČKA BANJA

09.05.2024-11.05.2024.

Ekipe koje učestvuju:
1. Kostolac
2. Kolubara
3. PEU
4. Kosovo.

Sportovi u kojima se ekipe takmiče: Mali fudbal (seniori), mali fudbal (veterani), nadvlačenje konopca, košarka, odbojka, stoni tenis (muškarci), stoni tenis (žene).

Vrnjačka Banja je domaćin radničko sportskih igara u kojima ekipe imaju priliku da se nadmeću u više različitih sportova, a pre svega da se kvalitetno zabave i uživaju u čarima Kraljice turizma.

Radničke sportske igre se održavaju u Hali sportova "Vrnjačka Banja", kao i na SMS "Kocka".

Radovi u Vrnjcima

U toku je izgradnja dodatnog fudbalskog terena sa veštačkom travom i balon sala otvorenog i zatvorenog tipa u Vrnjcima.

Potpisan ugovor o početku izgradnje balon hale

Danas je potpisan ugovor o početku izgradnje balon hale na sportskim terenima u Vrnjcima, koji su potpisali Aleksandar Vučur, direktor Preduzeća "Artech inženjering" Beograd, ispred grupe izvodjača radova i Dušan Radović, direktor Sportskog centra Vrnjačka Banja. Ovaj projekat vredan 76 miliona dinara finansira Opština Vrnjačka Banja, a rok za završetak radova je pet meseci. S obzirom na dalja planirana ulaganja, ovo je samo deo ponude u oblasti sportskog turizma naše opstine.

Super liga karatea 2023

U Vrnjačkoj Banji 01. oktobra organizovana je Super liga karatea u Hali sportova “Vrnjačka Banja”, sa preko 240 takmičara iz 20 klubova u svim uzrasnim kategorijama iz cele Srbije. Vrnjačka Banja je osvojila četvrto mesto u generalnom plasmanu, 18 zlatnih medalja, 10 srebrnih, 7 bronzanih. Ovo je jedno od četiri zvanična godišnja takmičenja koja organizuje Srpska tradicionalna karate-do federacija.

Kvalifikacije za Svetsko juniorsko prvenstvo u rukometu

Vrnjačka Banja biće domaćin juniorskim rukometnim reprezentacijama: Srbije, Španije, Hrvatske, Italije i Farskih Ostrva koje će odigrati kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, u sportskoj hali "Vrnjačka Banja", od 20. do 28. novembra. Tim povodom, predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Ðurović primio je predstavnike Rukometnog saveza Srbije i direktora Sportskog centra Vrnjačka Banja, Dušana Radovića, sa kojima je razgovarao o aktivnostima koje je potrebno realizovati kako bi Banja spremno dočekala rukometašice.

IV EP u odbojci u konkurenciji pionirki

IV EP u odbojci 2023. u konkurenciji pionirki (igračice do 17 godina, 2007. i mlađe) odigraće se od 11. do 22. jula 2023. u Vrnjačkoj Banji i Bekeščabi, u Mađarskoj uz učešće 16 reprezentacija.

Ženska pionirska reprezentacija Srbije (igračice do 17 godina, 2007. i mlađe), juče nije uspela da ostvari pobedu na otvaranju IV Evropskog prvenstva 2023. u Vrnjačkoj Banji. Srbija je juče u 1. kolu A grupe, poražena od Gruzije sa minimalnih 3:2, po setovima 25:16, 18:25, 14:25, 25:21 i 15:9, posle 101 minuta igre.

Olimpijski bazen počinje sa radom 6. jula

Na našu i vašu veliku radost, sutra, 6. jula, očekuje nas otvaranje Olimpijskog bazena.

Radno vreme je od 10 do 18h, svakog dana.

Cena ulaznice:

- za decu do 7 godina - besplatno

- za decu od 7 do 14 godina - 250 dinara

- za odrasle - 350 dinara

- sezonska karta po osobi - 5000 dinara

Dođite da uživamo zajedno u čarima leta!