Muški rukometni klub Goč Merkur

I muški rukomet u Vrnjačkoj Banji razvio se iz školske rukometne sekcije i protekle četiri decenije postigao je relativno zapažene rezultate kao rukometni klub "Goč". Prvu generaciju 1963. godine činili su: Siniša Kovacević, Aleksandar Tošić, Velimir Stojković, Desimir Ćuk, Aleksandar Brđović, Mića Drašković, Dragan Radosavljević i Milomir Perović, Miroslav Radisavljević i Miodrag Vukajlović. U generaciji iz 1972. godine koja je postala prvak srpske lige nastupali su pored vec afirmisanih igrača i Raca Savić, Dragan Živković, Milan Matić, Dragan Roglić i drugi. Krajem 70-ih stiže nova generacija predvođena Radomirom Vešovićem. Tad je "Goč" postigao svoj najveći uspeh. 1977. godine plasirao se u drugu saveznu ligu, grupa - jug.

Početkom 21. veka "Goč" je pod vođstvom svog bivšeg igrača, dr. sci. med. Dejana Stanojevića, kao predsednika kluba, formirao izuzetnu ekipu koja je u dve takmičarske sezone bila na pragu ulaska u prvu ligu. Dva puta je zauzela drugo mesto ne ostvarivši cilj.

Rukometni klub "Goč" se pod vođstvom Jovana Milenkovića kao predsednika kluba i dr. sci. med. Dejan Stanojevića kao sportskog direktora od 2015. godine takmiči u Prvoj rukometnoj ligi Srbije - Zapad, dok su veterani kluba osmostruki prvaci međunarodnog rukometnog turnira za veterane.

Izvor: "Vrnjačka Banja na početku XXI veka" - Grupa autora - Izdanje 2009. godine;

 


Štampa   El. pošta