Centar za razvoj aikidoa

Zdravlje i pravilan telesni i duhovni razvoj su preduslov za sve ljudske aktivnosti. Pravilnim vežbanjem i obrazovanjem kroz Aikido, utiče se na razvoj ličnosti sa pozitivnim moralnim, telesnim i psihofizičkim osobinama. Jednom rečju na formiranje zdrave ličnosti. Posledica vežbanja Aikidoa je, ne samo održavanje dobrog zdravlja, već i usvajanje znanja, veština i navika od kojih se ima koristi, kako u svakodnevnom životu, tako i kada se treba suočiti sa problematičnim oblicima društvenog ponašanja.

Suština Aikidoa je da se gruba snaga protivnika savlada popuštanjem, vođenjem i usmeravanjem protivnikove energije, te raznovrsnim načinima kontrole, protivnik dovede u takav položaj u kome je bezopasan i po sebe i po okolinu.

Aikido ujedinjuje veliki broj tehnika koje koriste principe energije i pokreta da bi preusmerili, neutralizovali i kontrolisali napadača. Zato što aikido tehnike omogućavaju vežbačima stalno kretanje tokom izvođenja, kao i iz drugih razloga, aikido može da predvidi više istovremenih napada. Na svom najvišem nivou, pojedinac može da koristi aikido za samoodbranu bez nanošenja ozbiljnih povreda bilo napadaču ili onome koji se brani. Ako se tehnika pravilno izvede, veličina i jačina protivnika nije bitna za efikasnost iste. Smatra se da je aikido najteža japanska borilačka veština.

Naša obuka je zasnovana na znanjima starih majstora. Objedinili smo tradiciju i moderan trenažni proces kako bi stvorili efikasan borilački sistem čija je svrha odbrana od jednog ili više golorukih ili naoružanih napadača.

Od svog osnivanja, Centar za razvoj aikidoa podučava u Hali sportova “Vlade Divac” u sledećim terminima:

  • sreda 20:00-21:30,
  • subota 17:00-20:00 i
  • nedelja 17:30-19:00

U više navrata Centar za razvoj aikidoa je proglašavan najuspešnijom aikido organizacijom u regionu, a naše aikdioke osvajali su medalje na nacionalnim i međunarodnim mitinzima i turnirima borilačkih veština.

www.aikido.in.rs / Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. / 069 25.46.742 / 036 601.262

 


Štampa   El. pošta