Bokserski klub Goč

Vrnjčani su oduvek voleli da se bave plemenitom veštinom pa su zato zbog nepostojanja kluba u Vrnjačkoj Banji odlazili u obližnji Trstenik i tamo trenirali. Iz starije generacije boksera istakli su se Buca Krunić i Siniša Kovačević - Sića, zatim Zoran Anđelković - Zova, Ðoka i Toša Milenković, Milorad Bukonja (omladinski prvak Srbije), Branislav Karamarković - Musa i Života Drenovak - Kica. I upravo je Života Drenovak odlučio da pokrene inicijativu za osnivanje bokserskog kluba 1999. godine, bez obzira na više nego skromne uslove. Tokom osamnaest godina rada i postojanja kluba u trenažni proces su pored samog Drenovaka uključivani i bokserski stručnjaci iz Trstenika. Bokserski klub "Goč" nastupao je na ekipnom prvenstvu Šumadijske lige kao najvišem stepenu takmičenja i tu ostvario dobre rezultate.

 

Najveći klubski uspeh je osvajanje drugog mesta u pomenutoj ligi za 2004. godinu. Najuspešniji član BK "Goč", Aleksandar Drenovak, seniorski reprezentativac Srbije, bokser koji je osvojio tri titule omladinskog prvaka SCG, šest titula seniorskog prvaka Srbije, dva puta omladinsku "Zlatnu rukavicu" Srbije, Na Svetskom univerzitetskom prvenstvu 2006. u kazakhstanskom Almatiju okitio se bronzanom medaljom i učesnik je omladinskog prvenstva sveta na Kubi. Na Seniorskom prvenstvu sveta 2011. godine održanom u Azerbejdžanu, Aleksandar je osvojio 5. mesto i time se plasirao na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, ujedno uzimajući epitet prvog sportiste u istoriji Vrnjačke Banje, koji se plasirao na Olimpijske igre iz nekog od lokalnih klubova. Osvajač je međunarodnog turnira u boksu "Zlatna Rukavica" 2015. godine, koji je održan u Vrnjačkoj Banji.

Miloš Terzić osvojio je 2003. godine titulu pionirskog prvaka SCG, a 2005. godine i titulu kadetskog šampiona. Vladimir Vlajić je dva puta bio seniorski prvak Srbije 2013. i 2015. godine. Učesnik je i Kadetskog prvenstva sveta, dok je Sergej Račkov bio drugi na međunarodnom turniru "Zlatna rukavica" 2011. godine. U redovima BK "Goč" treba pomenuti i Dalibora Pavlovića, Milutina Kovačevića, Ivana Antića, Miloša Čolića, Žarka Čolića i Ðorda Erčevića.

BK "Goč" je 2009. godine bio organizator Državnog prvenstva Srbije za seniore u sportskoj hali "Vlade Divac" u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: "Vrnjačka Banja na početku XXI veka" - Grupa autora - Izdanje 2009. godine;

 


Štampa   El. pošta