Stonoteniski klub Goč

Maja 1998. godine na inicijativu Zorana Martinovića i Tomislava Ćirića, Vrnjačka Banja dobija Stonoteniski klub pod nazivom "Orion Dugme", po imenu firme koja je bila i generalni sponzor kluba. Klub se uključuje u redovno takmičenje u Međuregionalnoj ligi, a za ekipu su igrali Veroljub Valjarević, Vladimir Vlajković, Zoran Martinović,  a naredne godine klubu se pridružuje i Dragan Ocokoljić i Goran Stanić. Klub ulazi u Drugu srpsku ligu i stiže do drugog mesta.

Prekretnica kluba se dešava 2002. godine kada menja ime u "Goč" i kada prelazi u novu stonotenisku salu u hotelu "Breza". Već u sezoni 2004/05. "Goč" osvaja prvo mesto u Drugoj srpskoj ligi i ulazi u Drugu ligu.

"Goč" je organizator stonoteniskih kampova od 2006. godine i organizator Državnog prvenstva u stonom tenisu 2009. godine. Klub od 2009. godine trenira u sportskoj hali u Vrnjačkoj Banji.

Iduće godine klub slavi 20 godina postojanja i uspšnog rada. Tokom proteklih godina klub je posebnu pažnju usmeravao ka mlađim kategorijama kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Pregršt priznanja opsvojili su mladi igrači-ce "Goča" i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, pa su tako vrnjački stonoteniseri bili ekipni prvaci regiona u kadetskom i juniorskom uzrastu. Najviše uspeha u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila je Ivana Perović koja je osvojila sve titule u svim kategorijama, pa je tako postala i višestruki seniorski prvak regiona u singlu, dublu i miks dublu kao i član juniorske reprezentacije Srbije. Među uspešnim stonoteniserima su i braća Mihailo i Pavle Đurakić, Željko Vlajković, Marija Perović i drugi.

Klub je tokom svih godina maksimalno radio na afirmaciji i popularizaciji stonog tenisa i između ostalog dobio i brojna priznanja, pa je zahvaljujući tome i Vrnjačka Banja postalla jedan od značajnijih centara stonog tenisa u Srbiji.

Izvor: "Vrnjačka Banja na početku XXI veka" - Grupa autora - Izdanje 2009. godine;

 


Štampa   El. pošta