ORK Vrnjačka Banja

Tri godine nakon gašenja ženske ekipe u rukometnom klubu "Goč", a na inicijativu Milana Matića, nekadašnjeg rukometaša, formirana je najpre rukometna škola, a zatim i klub pod nazivom Omladinski Rukometni Klub "Vrnjačka Banja", koji je od 2000 godine počeo sa takmičenjem i vec prve sezone osvojio prvo mesto u Srpskoj ligi. Već 2001 godine vraćen je iskusni i poznati trener Vojkan Mitrović - Šole, kao i Rade Trifunović koji je 2002. godine promovisan u šefa stručnog štaba. U klub je došao i Dragomir Živković - Šeki na mesto sportskog direktora.

 

ŽORK "Vrnjačka Banja" iz godine u godinu igrao je sve bolje i bolje pa je već 2004 godine stigao do prve lige, fantastičnim uspehom i titulom Prvaka druge lige uz skor od 15 pobeda i jednim nerešenim rezultatom. Zahvaljujući sjajnim rezultatima u tako kratkom periodu ekipa je dobila priznanja: najbolja ekipa Vrnjačke Banje, najbolja sportistkinja, kapiten Ljiljana Stanojčić, najbolja igračica i strelac, Jelena Dencić, najuspešniji trener godine Vojkan Mitrović - Šole, najbolji sportski radnik, Dragomir Živković - Šeki.

U prvenstvenoj sezoni 2006/07 rukometašice ORK "Vrnjačka Banja" ostvaruju još jedan uspeh, osvajanje prvog mesta u Prvoj ligi, uz sve pobede, i plasman u najviši rang takmičenja - Super ligu Srbije.

Klub je pojačan igračkim i stručnim kadrom i u sezoni 2008/09 postiže najveći uspeh u svojoj istoriji, kao i u istoriji banjskog ekipnog sporta, osvajanje prvog mesta u Super ligi i zvaničnu titulu Prvaka Srbije u sezoni 2008/09. Ovaj uspeh su pratile i zapažene igre u Medunarodnom EHF takmičenju, Čelendž Kupu.

Izvor: "Vrnjačka Banja na početku XXI veka" - Grupa autora - Izdanje 2009. godine;

 


Štampa   El. pošta